Renk değiştir:
29 Mart Cuma 2024 - 03:40:15
KONUK BİLGİLERİ
Şu an: ................... 1
Bugün: .................. 108
Dün: ....................... 552
Toplam: ................. 5824983
IP: ....... 3.237.178.126
HAVA DURUMU

Bursa

Ankara

İstanbul

Gaziantep
DOST SİTELER
HABERLER
KüçükBüyüt Twitter'da paylaş Google+ Linkedin tumblr E-posta
İZNİK GÖLÜNDE 4 TÜR BALIK KALDI.BALIKÇILAR İSYANDA
2008-10-31



CHP’den balıkçıların isyanına destek. CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, önceki gün TBMM’de yaptığı konuşmada İznik ve Uluabat Gölü ile ilgili sorunları dile getirerek çevre korumacı önlemlere dikkati çekti. İznik Gölü Orhangazi, İznik ve çevresi için can damarıdır. Bu bölgedeki tarım ve turizmin varlığı ancak bu gölün korunması ile sağlanabilir. İşte CHP’lilerin İznik Gölü ve balık çeşitleri ile ilgili değerlendirmeleri:


İznik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi 2.Başkanı Şaban Delikanlı;
balıklar yok oluyor, balık türlerimiz yok oluyor. Yakın yıllara kadar 77 çeşit balığın yaşadığı İznik Gölü’nde balık sayısı 4 çeşide indi. Bu gidişle önümüzdeki yıllarda gümüş balığı dışında başka balık avlayamayacağız. Gümüş balığı dış pazarlarda müşteri bulan bir balık; ancak bu balığın avlanmasında kullanılan ince gözlü trol ağları diğer balıkların tümüne zarar veriyor. Bu avlanma yanlışlığı mutlaka düzeltilmelidir. Gümüş balığı avcılarının diğer türlere ve yavru balıklara zarar vermesi önlenmelidir. Av yasakları kesinlikle uygulanmalı, birçok türün üremesine zarar veren ağlar engellenmelidir.


Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Metin İldeniz;
İznik Gölü Orhangazi, İznik, Narlıca ve Çakırca Su Ürünleri Kooperatifleri için zengin bir kaynak. Çok sayıda üyemiz balıkçılık ve kerevit avlayarak geçimini sağlıyor. Bu kaynağın değerini bilmek ve korumak zorundayız. Ancak son yıllarda avlanan kerevit ve balık hızla azalıyor. Bunun temel nendi göldeki kirlilik; ancak bazı yanlış uygulamalarda buna neden oluyor. Gümüş balığındaki artışa karşılık diğer türler hızla azalıyor. Bunun önemli bir nedeni de av yasaklarının iyi uygulanmaması çok küçük gözlü ağların kullanılması oluyor. Bu ağlar yavru balıkların yok olmasına neden oluyor. Üstelik İlçe Tarım Müdürlüklerinin üretme çiftliklerinden getirilip göle tohumlanan yavrularda bu ağlardan etkileniyor. Bu yanlış uygulama kesinlikle engellensin.


CHP İlçe Başkanı Şaban Yapıcı;
İznik Gölü’nün korunması için her türlü önlemin alınmasını istiyoruz. Konuyu bir raporla Meclis’e ilettik. Milletvekilimiz Kemal Demirel gündeme getirdi. Bu raporumuzun peşindeyiz; koruma önlemlerinin hemen, hiç zaman yitirmeden alınmasını istiyoruz.


CHP İznik İlçe Başkanı İsmail Güleç;
İznik Gölü bizim geleceğimizdir. Bu tatlı su kaynağı bizim yüz yıllık geleceğimizdir. Bu kaynağa sahip çıktığımız sürece küresel ısınma en son İznik’i etkileyecektir.


İŞTE İLÇE TARIM’IN RESMİ VERİLERİ:
İlçemizde ruhsatlı 50 adet balıkçı teknesi ve 96 adet ruhsatlı su ürünleri avcılığı yapan balıkçı mevcuttur.İlçemiz sınırları içinde tutulan balık ve kerevitler, İznik gölünün ihalesini alan 4 adet Su Ürünleri kooperatifinden İlçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren iki tanesi yurtiçi ve yurtdışına pazarlanmaktadır.

Ayrıca İznik Gölü'nde son yıllarda gümüş balığı üretimi de büyük oranda artmış olup bu ürün yurtdışına pazarlanmaktadır.

Balık Üretimi ise 55 TON’dur.

Kaynak: iznikrehber.com
Bu haber 3967 kez görüntülendi
--- Yorum yazın ---
MUSTAFA GÜVENÇ / 2008-11-02 11:50:31
BİNDİK BİR ALAMETE,GEDEYOZ KIYAMETE.ALLAH SONUMUZU HAYREYLEYE...
MÜŞKÜLELİ GİRİŞİ
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi unuttum
KÖŞE YAZARLARI
SORMACA
Köyümüzde giderek artan yabancılara toprak satışı konusunda düşünceleriniz nedir?
Müşküle Köyü / İZNİK / BURSA
posta kodu: 16860
ağ-ileti (e-posta): iletisim@muskulekoyu.com
Şubat 2006'dan beri
www.muskulekoyu.com
tasarım/kodlama: İsmail Küçük / Emin Kaygısız